Salderingsregeling verlengd tot 2023 - Energiebesteding

Nieuws

Salderingsregeling verlengd tot 2023

Salderingsregeling verlengd tot 2023

De salderingsregeling voor particulieren met zonnepanelen blijft tot 2023 onveranderd. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft dit bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

De salderingsregeling houdt in dat bezitters van zonnepanelen een bepaald tarief ontvangen voor de opwekte zonnestroom die ze terug leveren aan het elektriciteitsnet. Hiermee wordt de initiële investering van zonnepanelen op het dak sneller terugverdiend. Er bestond lange tijd onzekerheid over het voortbestaan van de salderingsregeling. De regeling zou in 2020 wellicht afgeschaft of aangepast worden. De Tweede Kamer riep Kamp echter op om de salderingsregeling te verlengen, omdat zonnepanelen steeds populairder worden.

Nu heeft Kamp bekendgemaakt dat de regeling in ieder geval tot en met 2023 van kracht blijft. De minister benadrukt in de brief dat er behoefte is aan een nieuwe regeling. Maar aangezien er nog geen nieuwe regeling voor handen is, wordt de salderingsregeling verlengd.

Branchevereniging zonne-energie verheugd

Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie in Nederland, laat weten verheugd te zijn over de brief van Kamp: “Hij doet voorstellen voor een vervangende regeling, maar maakt ook duidelijk dat de huidige salderingsregeling zou moeten worden verlengd tot het moment waarop er een adequate nieuwe regeling is. Ondanks het ontbreken van een formeel besluit zal de sector opgelucht zijn met deze vertrouwenwekkende brief over de toekomst van salderen.”

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Heeft u al groene stroom? Uit NL en tegen inkoopprijs

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux